2004. szeptember 21., kedd

Star Wars DVD promóció


A Star Wars eredeti trilógiája 2004-ben végre DVD-n is megjelent. A film hazai forgalmazója egy különleges eseményt szervezett a DVD kiadásának alkalmából. A hivatalos megjelenés előestéjén a Magyar Star Wars Klub és a MALUG felkelők maroknyi csapata is részt vett eme rendezvényen, melyet réges-régen, egy messzi-messzi bevásárlóközpontban tartottak.

Készülődés

A MALUG-os csapat főleg gyári készleteket állított ki, köztük néhány különleges, itthon nem kapható készletet is, például SAH és promóciós Kabaya készleteket, kulcstartókat. Készült pár MOC is, és gyári készletekből rögtönöztünk egy Hoth csatát is. Mentségünkre legyen mondva, hogy nagyon rövid idő állt rendelkezésünkre és a Star Wars témájú MOC-ok készítésére igen kevés MALUG tag specializálódótt. Üdítő kivételnek számítottak hmick humoros alkotásai, mint pld. a Császár hálószobája. A legnagyobb sikere Lala Darth Maul-t és Darth Vader-t ábrázoló mozaikjainak volt.

Installáció

Az installáció nagyon jó hangulatban telt, hamar kiderült, hogy együtt sokkal többre vagyunk képesek, mint külön-külön. Ezt később a Láng Művházban rendezett első HUNLTC-s kiállítás is fényesen igazolta.

Tapasztalatok

Sajnos az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a rendezők döntése alapján ill. a helyi sajátosságoknak köszönhetően a lehető legrosszabb helyen kellett felállítanunk a kállítási darabokat. Egy fő tartóoszlop mellett kaptunk helyet, ami teljesen eltakarta a a dolgainkat. Ez eleinte nem volt probléma, mert amíg kevés érdeklődő volt, és mi még az alkotások elredezésével voltunk elfoglalva, a lézengők közül sokan odajöttek, nézelődtek, kérdezgettek. Amint viszont elkezdődött a sorbanállás, az újonan jövők már csak a sor végére álltak be, valószínűleg sokan észre sem vették az asztalunkat, mivel az a hátuk mögött helyezkedett el, ők meg pont az ellenkező irányba, a színpad felé néztek. További apró kellementlenségekkel is szembe kellett néznünk, pld. úgy kellett - az amúgy beígért - védőkordonokat kikönyörögni a biztonságiaktól. De nézzük a dolgot a pozitív oldaláról: jópár tapasztalattal gazdagodtunk, így okosabban készülhettünk a vasútkiállításra. Úgymint: innivalót mindig vigyünk magunkkal, ha adnak a rendezők, ha nem. Itt bizony nem adtak még egy pohár vizet sem, szomjaztunk is rendesen. Ha olyan körülmények között építünk, hogy a helyszínen kívülállók is tartózkodnak, érdemes jól látható, megkülönböztető ruhadarabokat (jelvényt, sapkát) viselni, hogy a kívülállók érezzék, hogy ők bizony kívülállók, és mi nem azért fogdossuk és rakosgatjuk a cuccokat, mert szabad a préda, hanem azért, mert mi vagyunk a kiállítók. Természetesen egy 2-3 éves gyerek még nem sokat ért abból, hogy ha az az irdatlan mennyiségű játék fent van a színpadon, és szemmel láthatóan emberek játszanak velük, akkor ő miért nem gyalogolhat bele a közepébe. Ezért a megfelelő elkerítés is kritikus jelentőséggel bír.

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=204567 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése