2006. december 6., szerda

A csongrádi robotépítők újabb sikere


Kitűnően szerepeltek a csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola tanulói a First LEGO Leauge európai regionális versenyén.

Kitűnően szerepeltek a csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola tanulói a First LEGO Leauge európai regionális versenyén. Miután a Giliczéné László Kókai Mária és Gilicze Tamás tanárok vezette csapat megnyerte a magyar viadalt, részt vehetett a magdeburgi vetélkedésen. Az átszervezett, Legorockers együttes a harminc csapat közül a nyolcadik helyen végzett. A csongrádiak az ötödik helytől mindössze két ponttal maradtak el. – Ezt azért fontos kiemelni – mondták a felkészítő tanárok –, mert az első öt együttes mehet majd az atlantai világdöntőbe. A nyolcadik hellyel a csongrádiak elégedettek, hiszen májusban Norvégiában indulhatnak a nyílt Európa bajnokságon, amelyen nemcsak kontinensünk robotépítői szerepelhetnek.

A csapat tagjai – Baranyai Dóra, Bátki Tamás, Gilicze Tímea, Honfi Dávid, Jámbori Attila, Szűcs Aladár, Újvári Péter, Vincze Aletta és Zlatniczki Ádám – szerint ha robotdesignjuk jobban sikerül, akkor akár dobogóra is kerülhettek volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése