2008. október 7., kedd

LEGO Kiállítás Budapesten


LEGO-kiállítás nyílik csütörtökön a kocka megjelenésének 50. évfordulója alkalmából az Europark bevásárlóközpontban. Az egy hónapig tartó ünnepségen óriásfigurák és várak, interaktív viking- és kalózsorozatok lesznek láthatók, sőt kiállítanak majd egy Star Wars fehér harcost is.
A csaknem kétméter magas, csupa építőkockából álló figura egyedi darab és ennélfogva rendkívül értékes. Magyarországon most látható először - mondta Gubás Tímea, a LEGO Hungary Zrt. magyar, horvát és szlovén piacért felelős marketing- és pr-vezetője.

A kiállítás jótékony célokat is szolgál. A cég arra kéri a látogatókat, hogy vigyenek magukkal egy darab építőkockát. Az összegyűlt darabokból felépítenek egy óriás LEGO-kockát, amelyet a kiállítás végén lebontanak és darabjait a Nagycsaládosok Kispesti Egyesülete eljuttatja rászoruló gyermekeknek. A jótékony rendezvény mellé állt a budapesti dán, kanadai, algériai, macedón, vietnami és ír nagykövet felesége is.

A dán Ole Kirk Christiansen - foglalkozását tekintve ácsmester - 1932-ben alapította meg fajátékokat gyártó cégét, amely 1934-ben kapta a LEGO nevet, a "Leg godt" dán szókapcsolatból, amely annyit jelent: jót játszani. Évek múlva a műanyag elterjedésével a LEGO cég is elkezdett plasztikjátékokat gyártani, így született meg az építőkocka-rendszer, amelyet 1958-ban szabadalmaztattak. Az évtizedek során a játék sok divatot, változást ért meg, azonban mai változata is illeszkedik az 1958-as darabhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése