2009. április 13., hétfő

LEGO Jézussal köszöntötték a húsvétot a svédek


Egy svéd egyházközség negyven önkéntes tagja 18 hónap alatt felépített egy 1,8 méter magas Jézust LEGO-ból, amit vasárnap lepleztek le - írja a Yahoo News. A protestáns templomban 400 ember előtt mutatták be a 30000 darab elemből készült fehér Jézust. A templom szóvivője, Per Wilder elmondása szerint az alkotásuk Bertel Thorvaldsen Koppenhágában található Christus [1] című szobrának a másolata. A LEGO-Jézus kívül csak fehér elemekből áll, de a belseje színes, mert a készítéshez adományozott darabok mindenféle színűek voltak.

http://nol.hu/kult/lego-jezus_a_templomban

Húsvét vasárnap nagy nap volt a svédországi Västeras-i Önsta Gryta templom türelmes híveinek életében. Kétéves kemény munka eredményeként elkészült az a harmincezer lego építöböl álló Jézus szobor, amelyet Bertel Thorwaldsen dán szobrász 1800-as években alkotott müvéröl másoltak; az eredeti alkotás a koppenhágai dómban áll.

A rafináltan megvilágított ember nagyságú hófehér legószobor valóban gyönyörü látvány az oltár mellett - lelkendezett Per Wilder plébános. Az alkotás kapcsán sok barátság, ismeretség szövödött az egyházkösség hívei közt, kicsit olyan volt a szoborépítés, mint a régi idök közös munkával, énekléssel kisért falusi estéi - jegyezte meg.

Az összeállítás során egyetlen csepp ragasztót sem használtak, mindössze egy acélmerevítőre és egy macskakőre volt szükség, a megfelelő tartás és a stabilitás érdekében. Annak a veszélye ugyan fennáll, hogy a szobrot szétszedik és a darabjait hazaviszik a hívek, de reménykednek benne, hogy inkább azzal a lélekdarabkával térnek haza, amely egy-egy építőelemhez kapcsolódik - mondta a plébános.

A LEGO Jézus már eddig is rengeteg érdeklődőt vonzott és feltehetően a turisták érdeklődését is felkelti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése