2005. május 31., kedd

Gyermeknapi kiállítás a Millenárison


A Minimax a Gyermeknap alkalmából a Millenáris-on tartott családi rendezvényt. Az esemény egyik szponzora a LEGO Hungary volt, akik minket is meghívtak. Szokás szerint minden segédanyagot nekünk kellett előteremteni, de már megszoktuk, hogy ilyen alkalmakkor a rendezőktől a helyszínre történő puszta bejutásunk biztosításán kívül szinte semmire sem számíthatunk. Mivel számunkra szabadtéri helyet jelöltek ki, több olyan szervezési problémával is találkoztunk, amivel először ennek a kiállításnak az alkalmával szembesültünk. Itt kell megemlíteni, hogy Kőfejű jóvoltából a kiállításban résztvevő tagok egy-egy nyakban viselhető, gravírozott emblémás MALUG jelvényt kaptak.

Kiállítás

Sikerült ugyan szerezni egy baldachinos napellenzőt, de ennek vékony anyaga nem igazán blokkolta az UV sugarakat, így a kiállítás végére többen is enyhe napszúrást kaptunk. A másik probléma az egyenetlen, füves talaj volt, amin nehéz volt vízszintbe állítani az asztalt. Ezt a problémát végül úgy orvosoltuk, hogy az üreges asztallábakat (tulajdonképpen csöveket) megszabadítottuk a papucsaiktól, és belenyomtuk őket a talajba. Ezzel a megoldással stabilan álltak a bútorlapból rögtönzött, L alakú asztal. Az L rövidebb szárán kaptak helyet Gyurma77 Star Wars diorámájai, a hosszú szárán pedig a városrészlet, mely lényegében a kiállítás közvetlenül megelőző Town találkozó alkotásait tartalmazta, plusz néhány újabb építményt. A házak köré építettünk egy monorail és egy 9V train kört is. Mivel a rendezők nem tudtak 220V-ot biztosítani a füves részen, az adu az elemes monorail volt, de végül a 9V kört is sikerült beindítani úgy, hogy elemtartóról tápláltuk. Persze így elvesztettük a sebességszabályzás lehetőségét, ráadásul a frissen töltött akkumulátorokkal a mozdony olyan gyorsan szaladt, hogy kisiklott volna a kanyarokban, ezért végül csak öt akkumulátort tettünk az elemtartóba és áthidaltuk a hatodik elem helyét. Így pont megfelelő sebességgel haladt a szerelvény (5 x 1,2V = 6V). A LEGO Hungary több játszóasztalt is hozott, és apró ajándékokkal jutalmazta az alkotó gyerekeket. Lehetett világító fénykardos Star Wars figurát, kisméretű Bionicle labdát, matricákat, illetve Clickits karkötőt is nyerni. A rendezvény végén megkaptuk a maradék matricaíveket, ezeket a következő Általános találkozó-n osztottuk szét a találkozó résztvevői között.

Minimax Híradó

A Minimax stábja a terapasztalunkról is készített egy rövid felvételt, amit a Gyermeknapi rendezvényről szóló, júniusi Minimax Híradó-ban mutattak be, persze csak egy néhány másodperces snitt erejéig. Mi persze ennek is örültünk, mert végre belekerültünk a televízióba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése