2006. július 30., vasárnap

Eltolás

Az 1970-es évek végén a LEGO tervezői bevezettek egy új alkatrészt, melynek neve 3794 Plate 1 x 2 with 1 Stud, röviden "jumper".

Előnyök

Ezzel az alkatrésszel megoldható a LEGO kockák méreteiből adódó felbontás finomítása, mert lehetővé vált a fél-stud-os eltolás, azaz részletgazdagabb modelleket építhetünk vele.  Számos LEGO modellben is megfigyelhető ennek a technikának az alkalmazása, például a 6670 Rescue Rig eleje 4, hátulja viszont 5 stud széles.  Talán megkockáztathatjuk a kijelentést, hogy a jumper plate és a Brick 1x1 with Headlight a SNOT-építők által legjobban használható két alkatrész.

További alkatrészek

A 3176 Plate 3 x 2 with Hole is használható felezős eltolásra, ráadásul erős rögzítésre is alkalmas, például helikopterek farkát szokták vele rögzíteni (1-2). A 7191 UCS X-Wing Fighter 5-széles orrát is ez az alkatrész kapcsolja az hajó törzséhez.


A normál és az újfajta TECHNIC gerendák kapcsolásával is előállíthatunk fél-stud-os eltolást.


Az alkatrészek aljában található üreges hengerek normális esetben a stud-ok közé ékelődnek, azonban belső méretük akkora, hogy a stud-ok pontosan beléjük illenek.


Egy furcsa eltolásos alkatrész.


1/10 eltolás Jason J Railton módszerével


SNOT és eltolás együttes használata

Copyright Holger Matthes http://www.holgermatthes.de/bricks_us/index.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése