2009. február 13., péntek

Szétszedhető LEGO-mobilt tervez az Alcatel


Az egykor szebb napokat látott készülékgyártó a LEGO-val fogott össze, hogy egy színes, szétszedhető mobilt dobjon piacra gyerekeknek.  A tervezés alatt álló LEGO-mobilról egyelőre csak egy prezentáció során készült kép látott napvilágot, ennek alapján úgy tűnik, hogy egy hagyományos formájú, igen apró kijelzővel ellátott készülékről lesz szó. A telefon gombjai is a LEGO-elemek bütykeit formázzák, és a készülék billentyűzetét, valamint hátlapját is ilyen bütykökkel lehet rögzíteni: ezek az elemek lesznek variálhatók, cserélhetők a mobilon.

Hogy egy ilyen kialakítású mobil használata mennyire lesz kényelmes, vagy egyáltalán, praktikus, még kérdéses, de jelen esetben nem is ez a lényeg. Bár a készüléket elsősorban gyerekeknek szánták, és emiatt valószínűleg korlátozott funkcionalitással bír majd, a LEGO játékok népszerűsége miatt elképzelhető, hogy a telefon a felnőttek körében is népszerű lesz, ha megjelenik, amire az Engadget szerint még idén sor kerülhet.

Az Alcatel háza táján nem sok izgalmas dolog történt mostanában: a gyártó készülékei nálunk is népszerűek voltak a mobiltelefon-korszak kezdetén, de újabban nemzetközi szinten sem értek el jelentős sikereket. Legutóbb akkor lehetett hallani a cégről, amikor az kínai kézbe került. A LEGO-val való együttműködéshez hasonlót is kötött a cég a közelmúltba a Mandarina Duck divatcéggel és az Elle-lel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése