2010. január 20., szerda

Digitális képalkotás LEGO módra


A mai generációban nemigen létezik olyan felnőttkorú ember, akinek ne lett volna LEGO-ja gyerekkorában. A híres építőkockák lényege a sokoldalúság, melynek kizárólag a fantázia szabhat határt. A tervezők ennek ellenére nem pihennek, és mindig próbálnak valami újat produkálni. A világhírű játékgyártó most néhány termékével a digitális képalkotás irányába kacsintgat.

A digitális képalkotás és a LEGO útjai akkor találkoztak, amikor megjelent a LEGO Digital Camera, ami egy 3 megapixeles, LCD kijelzővel rendelkező digitális fényképezőgép. Ennek háza természetesen rendszerkompatibilis, sőt, lényegében egy LEGO kocka, tehát beépíthető bármilyen LEGO környezetbe. A történet az iPhone-ra letölthető LEGO Touch-al folytatódott. Az ingyenes programmal lényegében a képernyőn bármit megépíthetünk LEGO kockákból, építményünket pedig 3D-ben nézegethetjük, élvezhetjük a képernyőn.

Most pedig itt van a LEGO app, mely egy olyan érdekességet produkál, melyre érdemes egy pici figyelmet szentelni: igényes mozaikképet kreál bármilyen általunk elkészített fotóról, ezzel tulajdonképpen imitálva a LEGO-hangulatot, mely bizonyára izgalmas perceket okozhat egy gyereknek mondjuk egy önarckép esetében. A programocska a LEGO rajongók között bizonyára népszerű lesz, mivel már a megjelenését is nagy várakozás előzte meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése