2010. december 13., hétfő

LEGO-özön a Millenárison


BUDAPEST - Generációk nőttek fel a legendás legókockákkal játszva, az 1949-ben „született" dán építőjáték ugyanis több mint fél évszázada lett a gyerekek kedvence. A Millenárison a héten még látogatható a nagyszabású Barbie–legó kiállítás, ahol kicsik és nagyok rácsodálkozhatnak a New York-i Szabadság-szobor műanyag kockákból felépített mására és a többi különleges építményre, köztük egy hatalmas, tűzpiros Ferrari autóra is.

– Ilyen kéne otthonra! – tapadt rá a vasútállomás üvegtárló vitrinjére Virág (5), Bálint (6) és Réka (3). A testvérek a játszóházban kedvükre „kilegózhatták" magukat.

– Nehéz elképzelni, de amióta a legó létezik, annyi építőkockát adtak el a világon, hogy ha ezeket a föld 6 milliárd lakója között szétosztanánk, mindenkinek jutna belőle 62 darab – magyarázta Guba Gábor, a kiállítás egyik szervezője. A Barbie–legó tárlat másik főszereplője a legóval csaknem egyidős Barbie baba, „aki" ugyancsak tavaly töltötte be 50. születésnapját. A kiállítás december 19-ig tart nyitva, a jegyek 1600 forinttól kaphatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése