2010. december 1., szerda

Régi játékok új arca - LEGO és Barbie-kiállítás a Millenárison


Látványos játékkiállítás és vásár nyílik december 3-án, pénteken a Millenárison. A bő két hétig tartó rendezvényen a világ két legnépszerűbb játékát, a Barbie-babát és  a LEGO elmúlt ötven évét követhetjük végig.

Hat évvel ezelőtt indult Münchenből, és olyan érdeklődés mutatkozott iránta, hogy azóta a világ majd minden sarkában járt már: az amerikai Mattel és a dán LEGO Group két legsikeresebb termékéről van szó, a LEGO-ról és a Barbie-babáról.

...

A kiállítás másik főszereplője egy évvel idősebb - már ha a szabadalmaztatás időpontját vesszük alapul, maga a játék ugyanis már 1949-ben piacra került. Az egymásba kapcsolható műanyag kockákat akkor még Automatic Binding Bricks, azaz automatikusan kapcsolható téglák néven árulta Ole Kirk Christiansen cége, a játék végleges, a maiéhoz teljesen hasonló formáját csak kilenc évvel később nyerte el, és onnan is öt évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az ideális anyagot megtalálják hozzá. A játék népszerűségét jól mutatja, hogy elmúlt ötven évben annyit adtak el belőle, hogy ha egyenlően elosztanák, akkor a földön minden embernek lenne 62 építőkockája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése