2011. március 4., péntek

Nyíregyházán maradna a LEGO gyár

http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110304-nyiregyhazan-maradna-a-legogyar.html
http://gazdasag.ma.hu/tart/cikk/c/0/90008/1/gazdasag/Tovabb_legozhatnak_Nyiregyhazan

A lízingszerződésének lejárta után is Nyíregyházán kíván maradni a dán LEGO játékgyár magyarországi vállalkozása, amely 1200-1300 főt foglalkoztat.
A gyár 2015-ös lízingszerződésének lejárta után is Nyíregyházán kíván maradni az építőjátékokat gyártó, dán tulajdonú LEGO Manufacturing Kft. - írta pénteki számában a Kelet-Magyarország.
Tóth Csaba HR-vezető csütörtöki, helyi médiumok számára megtartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a LEGO Csoport vezetése vizsgálja az 1200-1300 dolgozót foglalkoztató üzem 2015-ben lejáró lízingszerződését követő alternatív lehetőségeket.
A helyi tulajdonhoz jutás esetére már felvették a kapcsolatot a számításba jövő földtulajdonosokkal. A csoport Nyíregyházán kíván maradni, de a cég felső vezetése végső döntését csak később hozza meg - olvasható a szabolcsi napilapban.
A Guardian csütörtökön azt írta, hogy a dán gyártó kiugróan jó eredményt ért el 2010-ben, mintegy 63 százalékkal növelve profitját. A sikert elsősorban a Harry Potter-játékoknak köszönheti - írta a brit lap. A Szabolcs Online azt írta, hogy a sikeres évben oroszlánszerepe volt a nyíregyházi gyárnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése