2011. szeptember 27., kedd

1,5 tonnás LEGO autó a Fordtól


http://www.vezess.hu/hirek/1_5_tonnas_lego_auto/33084/

Egy autó sok alkatrészből épül, különösen igaz ez a Ford most elkészült Explorerére. Az életnagyságú járgányt LEGO kockákból állították össze. Legalább tízszer annyi darabból áll, mint hagyományos testvérei.

LEGO-ból épített életnagyságú replikát Explorer modelljének a Ford. Nemcsak a méret, de a formák is hűen követik a valódi modellt, összetéveszthetetlenül azonosítva azt. A szobrot 22 dolgozó építette több mint 2500 munkaóra alatt. Vagyis nagyjából két hét alatt készült el az alkotás. A teljes műhöz 380 000 darab LEGO alkatrészt használtak fel, amelyek együttesen 1200 kilót nyomnak. Emiatt az Explorert 350 kilós alumínium alapra építették fel.

A LEGO-Explorert a Ford chicagói összeszerelő-üzemben mutatják be hivatalosan, majd onnan az autó átkerül az új LEGOLAND parkba Floridába. Az új központ az ötödik ilyen a világon, egyben a legnagyobb, több mint 50 millió LEGO-darabból építettek látnivalót. A járgány átlátszó falú teherautón utazik a napfényes államba, így az autósok sokfelé megcsodálhatják majd.

LEGOLAND-ban az Explorer fogja üdvözölni a látogatókat a Ford gyermekeknek kialakított vezetői oktatóközpontjánál, ahol a kicsik méretüknek megfelelő autókkal ismerkedhetnek a kresz-szel, miközben maximum 5 km/órával repesztenek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése