2011. szeptember 5., hétfő

Megújuló energiára épít a LEGO


„A LEGO jelenlegi nyíregyházi üzeme bebizonyította, hogy képes kiváló minőségű terméket versenyképes áron előállítani, ám a jelenlegi gyárépület hiányosságai miatt a termelési folyamat nem felel meg a LEGO csoport elvárásainak” – ezzel indokolta Jens Peter Clausen, a LEGO Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója a döntést, hogy a vállalat Nyíregyházán új befektetést tervez.

Pénteki számunkban foglalkoztunk a tervezett beruházással, s azt írtuk, hogy értéke „elérheti a nyolcvanmillió eurót, s ezzel újabb ezer munkahelyet teremthet Nyíregyházán”. Most újabb részleteket is közölt a cég a beruházásról: megközelítőleg 100 millió eurós befektetéssel egy 80 ezer négyzetméteres, korszerű, energiabarát létesítményt hoznak létre, amely megújuló energiát hasznosít majd. Az elkövetkező négy évben – a jelenlegi üzleti terv alapján – 250 embernek biztosítanak munkahelyet. Tárgyalásokat folytatnak egy hozzávetőleg 100 hektáros építési telek vásárlásával kapcsolatban, s ezt követően kérelmet nyújtanak be a helyi hatóságoknak a terület ipari célra történő felhasználásának engedélyeztetésére. A gyár végleges helyét előreláthatólag az elkövetkező 6-9 hónapban jelentik be.

Az első fázis – egy csaknem 13 ezer négyzetméteres hagyományos raktár – a tervek szerint már jövőre elkészül. A második fázis felavatását 2015-re tervezik. Ebben benne lesznek fröccsöntő, dekorációs, feldolgozó-, előcsomagoló-, csomagolólétesítmények, egy hagyományos és egy automata raktár. Az új gyár 2015-ös megnyitását követően a régi épületek – amelyeket jelenleg bérel a LEGO vállalat – visszakerülnek a létesítmény tulajdonosához, a Flextronics vállalathoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése