2011. november 1., kedd

Sittre vágtak egy LEGO embert


A floridai Sarasota seriffje kilencven napos "elzárásra" ítélt egy két és fél méter magas, 45 kilogrammos LEGO embert. Kiszabadításáért már szervezkednek a Facebookon.

A LEGO-viszonylatban monumentálisnak számító játékfigurára a floridai tengerparton bukkant rá egy helyi férfi kedden. Jeff Hidman azonban nem tarthatja meg a strandoló babát, mert a helyi rendőrség lefoglalta, és csak az eredeti tulajdonosnak hajlandó átadni.

A két és fél méter magas, 45 kilogrammos LEGO ember egy holland művész, Ego Leonard „terméke", aki azonban hivatalosan nem hajlandó elismerni, hogy ő csempészte a tengerpartra, pedig a baba hátán az ő neve szerepel. A LEGO cég is állítja, hogy semmi közük Leonardhoz, pedig a "tetthelytől" néhány száz méterre épp nemrégiben nyílt meg egy LEGOLAND park.

A helyi rend legfőbb őre viszont nem ismer tréfát, betű szerint betartja a törvényt: a babát, talált tárgynak nyilvánítva, kilencen napos „elzárásban” részesíti, ha tulajdonosa addig nem jeletkezik, akkor a megtaláló viheti haza. Jeff Hidman a hírek szerint az e-bayen adná el a nem túl eredeti módon, Ego Leonardnak elnevezett figurát.

- A LEGO babát a többi talált tárggyal együtt kilencven napig elzárjuk - jelentette ki a rendőrségi szóvivő halálosan komolyan a Los Angeles Timesnak, amelynek következtében azonnal megalakult a Szabadítsuk ki Ego Leonardot nevű csoport a legnagyobb közösségi hálón – írja a Blikk.

Nem ez az első eset, hogy egy gigantikus LEGO ember (talán ugyanaz) feltűnt a tengerparton. 2007-ben Hollandiában nyaldosták a habok egy ideig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése