2012. január 18., szerda

Új LEGO gyár épül Nyíregyházán


A LEGO Group nyíregyházi leányvállalata és Nyíregyháza város között létrejött településrendezési szerződés ünnepélyes aláírására került sor kedden, Nyíregyházán.

A dokumentumot dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza város polgármestere és Jens Peter Clausen, a LEGO Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével.

Nyáron indul a beruházás

A városfejlesztési terv értelmében egy új ipari park létesül Nyíregyházán, a Tiszavasvári út mentén, ahol a LEGO Manufacturing egy 80.000 m²-es gyárat állít fel, amely 125 millió eurós befektetést jelent.
A szerződés aláírásával a nyáron elindulhat az a hosszú hónapok óta előkészítés alatt álló beruházás, amihez a LEGO Nyíregyházát választotta ki.

Újabb munkahelyek!

Jens Peter Clausen elmondta: A három ütemben megvalósuló, s várhatóan 2014-re befejeződő beruházás kapcsán a jelenlegi 1300 fős teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozói állomány mintegy 250 fővel növekedhet.
A fejlesztési tervük segít Kelet-Magyarország békés, stabil és a gazdasági fejlődésre épülő jövőjének megteremtésében. Fontos lépés ez azon az úton, amelyen továbbhaladva Magyarország egyre közelebb kerül a szorosabb gazdasági együttműködés és az Európai Unióba, valamint a szélesebb körű, globális gazdaságba történő integráció felé. Ez a befektetés jelzés az európai közösség kormányai - és kiváltképp a magánbefektetők - felé; tanúbizonyságot adva arról, hogy a régióban folyamatban van az átalakulás és a reform. Fejlesztési tervük ékes bizonyítéka annak, hogy Kelet-Magyarország egyre csábítóbb és értéket, profitot termelő célpontja lehet a magánbefektetéseknek - emelte ki az igazgató.

Vonzza a befektetőket

- A LEGO egyik legmodernebb üzeme épül fel Nyíregyházán, ami további befektetőket vonz, és több helyi kis- és közepes vállalkozásnak ad munkalehetőséget. Kelet-Magyarország legnagyobb beruházása a szolgáltatástól kezdve a szakképzésig, új lehetőségeket teremt. Nyíregyháza új utakra lépett, melyhez a LEGO-ban valódi partnerre találtunk. A LEGO rövid és hosszú távú céljai egybevágnak városfejlesztési és foglalkoztatáspolitikánkkal - hangsúlyozta a polgármester.

Fullajtár András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése