2005. április 25., hétfő

Robotverseny a LEGO-fesztiválon


A népszerű játékgyártó a LEGO megrendezte ezen a hétvégén Atlantában a "FIRST LEGO League NO LIMITS World Festival"-ra keresztelt legórobot-versenyét.

A 9-14 év közötti ifjú versenyzőknek az volt a feladatuk, hogy a Mindstorm-széria részeiből olyan robotokat alkossanak, amelyek képesek a fogyatékosok mindennapi életének embert próbáló feladataiban segédkezni.

A világ minden részéről érkeztek elszánt versenyzők, és saját építésű vívmányaikat 9 feladat elvégzésén tesztelték le a rendezők. A verseny a FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) bajnokság része volt, és azzal a céllal lett megrendezve, hogy felébresszék és életre hívják a fiatal generációban lappangó technikai képességeket.

Nem kizárt azonban, hogy a LEGO-nak marketing érdekei is meghúzódhattak a rendezvény mögött, mivel már a következő verseny megszervezését is kitűzték a mostani szervezők. A jövőbeni verseny témája az óceán kutatása lesz, és a résztvevők ugyancsak a LEGO Mindstorm darabjaiból kell majd ugyanilyen, a mostanihoz hasonlatos kreatív minicsodákat elővarázsolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése