2009. január 24., szombat

Duplóélvezet


NYÍREGYHÁZA – Hiába jelentette be az Electrolux tegnap 110 ember elbocsátását, mégis nagy volt az öröm Nyíregyházán. A városban hivatalosan is átadták ugyanis az új LEGO gyárat, amely 1300 környékbelinek nyújt munkalehetőséget.

– Egy ruhagyár már bezárt, az itt dolgozó emberek és családjaik azonban teljes biztonságban érezhetik magukat – mondta Csabai Lászlóné, a város polgármestere.

A Flextronicstól átvett gyárban mindennap 42 kilométernyi hosszúságú LEGO kockákat (a szerk: helyesen 42 kilométernyi LEGO kockát) gyártanak, és itt készül a világ összes DUPLO játéka is. Az alapanyagot 250 fröccsöntő gép szabja formára a 40 ezer négyzetméternyi területén.

– Azért jöttünk Magyarországra, mert itt képzett emberek dolgoznak, akik tudnak titkot tartani – mondta Jörgen Vig Knudstorp, a Lego vezérigazgatója. – Nem lenne szerencsés, ha kitudódna, mivel akarunk előrukkolni karácsonykor.

Az igazgatónak otthon négy 2 és 7 év közötti gyermeke van, akik nagyon boldogok, hogy a papájuk az egyik legnagyobb játékcéget vezeti.

– Azért az ő életük sem fenékig tejfel – nevetett Knudstorp –, folyton arra panaszkodnak, hogy a barátaik több LEGO-t kapnak, mint ők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése