2010. június 25., péntek

Harry Potter, kommandósok és a görögök kincsei

http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20100625-jatekajanlo-harry-potter-kommandosok-es-a-gorogok-kincsei.html
...
LEGO HARRY POTTER - YEARS 1-4

A sebhelyes homlokú varázslóinas sem kerülhette el a sorsát, előbb dobozban megvásárolható legókészlet, majd Lego videojáték lett belőle. A frissen megjelent játék követi a regények történetét, Potter első négy iskolás évét dolgozza fel. Az ismerős szögletes műanyag elemekből felépített világban négyszer kell keresztbe tennie Voldemortnak - akarom mondani Tudjukkinek - a játékosnak. A harcra, illetve a pályákon található fejtörők megoldására a Harry Potter könyvekből ismerős varázslatok szolgálnak.

A Lego Harry Potter egy pillanatig sem titkolja magáról, hogy elsősorban nem PC-re írták. A figurák irányítására nem használhatjuk az egeret, csupán a billentyűzetet lehet használni a varázslótanoncok mozgatására. A billentyűkombinációk néha elrugaszkodnak a szokványostól - nem tudunk más játékot, amiben u-val kell ugrani - de szerencsére át lehet őket szabni egészen kényelmesre.

A PC-s játékok között nem gyakori, pedig jó ötlet, hogy a játékok támogassák az osztott képernyős többjátékos módot. A Harry Potterben nagyon egyszerűen be lehet léptetni még egy gamert, hogy Ron vagy Hermione bőrébe bújva segítse a főhőst. A játékosok képességei nem különböznek, így rövid megbeszélés után mindenki megtalálhatja, hogy kivel szeretne játszani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése