2010. június 2., szerda

LEGO-val versenyeztek a diákok


Kecskemét - Egy verseny kedvéért életre keltek a közismert építőjáték, a LEGO Mindstorms névre hallgató robotjai Kecskeméten.

A hagyományteremtő céllal indult I. LEGO Robotprogramozó országos csapatversenyt a Bányai Júlia Gimnázium rendezte meg 5-6. osztályos tanulók számára, hogy a tehetséges, informatika, programozás, reáltudományok iránt fokozottan érdeklődő fiatalok megmutassák, összemérhessék tudásukat, kreativitásukat. Az első kiírás máris óriási érdeklődést vonzott, hiszen 35 csapat próbált szerencsét, így olyan távoli településekről, mint Győr és Zsámbék is érkeztek a hírös városba.

A résztvevőknek egy előre kijelölt pályán útvonalkövetési és akadálypálya jellegű feladatokat kellett megoldaniuk egy előre összeépített robottal. Az eszköz irányításához szükséges program megírásához mindössze 90 perc állt rendelkezésre, majd következhetett a 2,5 perces bemutató a terepen. A megoldásokat a szakmai zsűri a feladat megvalósításának precizitása, a programok forráskódja és a tesztpályán nyújtott teljesítmény alapján értékelte.

Persze ahhoz, hogy a 11-12 éves fiatalok ilyen rövid idő alatt értő kézzel nyúljanak a robotokhoz, hosszú hónapok gyakorlására, felkészülésére van szükség, amelyet a legtöbb iskolában az informatikaórák adta lehetőségek kihasználásával valósítottak meg.

EREDMÉNYEK:

5. évfolyam
1. Amatőr profik: Gergály Benedek, Zách Levente (Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Általános Iskola)
2. Robrob: Tormási Tivadar, Rácz Donát (Bányai Júlia Gimnázium, Kecskemét)
3. ROBORALLY: Gucsi Bálint, Buzási Dániel (Bányai Júlia Gimnázium, Kecskemét)

6. évfolyam
1. Roboking: Coulibaly Patrik, Csontos Dávid (Bányai Júlia Gimnázium, Kecskemét)
2. B.F.II: Kiss Máté, Oroján Iván (Bányai Júlia Gimnázium, Kecskemét)
3. G.M.Warriors: Foki Márk, Horváth Gábor (Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, Győr)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése