2006. február 14., kedd

Jön az új LEGO-robot


A LEGO MindStorms NXT robot, előző változataihoz képest új technológiákkal és kibővített érzékelő képességekkel felruházva - 2006. második felében jelenik meg.

A LEGO MindStormsNXT robot eszközkészlet, 10 éven felüli felfedezők, robotfanatikusok és LEGO építő fiatalok számára, ami a megépítés után úgy mozog és viselkedik, ahogyan ők szeretnék. Nemcsak mozog, hanem megkülönbözteti a színeket, érzékeli a távolságot, reagál az érintésre és táncol is. Megfelelő programozása esetén pedig akár utasítást is tud küldeni, például mobiltelefonra fotó készítésére.

A játékrobot lelke az NXT építőkocka, amely egy önálló, számítógép segítségével programozható, 32 bites LEGO mikroprocesszort tartalmaz. Ez a kis eszköz Bluetooth kapcsolaton keresztül, vagy USB csatlakozással szabadon fejleszthető és bővíthető, így a robot a számítógéptől teljesen független életre kel, és - Bluetooth kapcsolat segítségével - akár mobiltelefonról vagy PDA-ról is irányítható.

Az új, továbbfejlesztett változatot a január elején, San Franciscoban megrendezett Consumer Electronic Show (CES) keretében mutatták be, a játék azóta elnyerte az amerikai "Toy of the Year" technikai kategóriájának fődíját is. A szakmai közönség elismerését jelzi, hogy a nagyszabású Nürnbergi Játékkiállításon "Technológiai Innováció" kategóriában a LEGO MindStorms NXT nyerte el a kiállítás innovációs díját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése