2006. február 13., hétfő

LEGO-játék a Szentírásból


San Francisco - Bibliai jeleneteket ábrázoló LEGO-kat készít saját kezűleg az amerikai Brendan Powell Smith (33), aki lelkészből lett ateistává. A saját szórakoztatására készült makettek miatt sok támadás éri, de nem hagyja abba a merész játékok készítését.

A bibliai jelenetek között látható Ádám és Éva a paradicsomban, Jézus kereszre feszítése, Bábel tornya és Az utolsó vacsora is. A komoly egyházi nevelésen átesett férfi tizenhárom éves korában kezdett kételkedni az egyházi tanításokban. Mindez nem akadályozta meg abban, hogy elvégezze a bostoni egyetem vallásfilozófia szakát. Tanárai már az egyetemen sem nézték jó szemmel kritikus viselkedését, főleg azt nem, amikor a Vendetta: Karácsonyi történet című film egyik szerepét is elvállalta.

LEGO-it évek óta készíti, ahogy idejéből tellik, mindig újabb és újabb bibliai jeleneteket ábrázoló LEGO-kkal rukkol elő.
- Ezek a bibliai történetek ma is aktuálisak, akárcsak annak idején - vallotta honlapján a különleges lego atyja, Powell Smith.

- A Biblia az emberiség egyik legnagyobb ajándéka, én a magam módján próbálom népszerűsíteni. Smith LEGO-Bibliája ugyancsak népszerű, egy héten több mint tízezer internetező kattint rá a www.thereverend.com nevű honlapjára. A sokoldalú férfi a játék készítésén és filmezésen kívül már egy szóló albumot is kiadott, hat esztendeje pedig egy popzenekart is alapított The Human Heads with Lila Tene néven.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése