2010. február 21., vasárnap

Virtuális építés VI - MLCAD.ini telepítése

Ez egy segéd-állomány az MLCAD programhoz, többek között az MLCAD-en belül elérhető minifig-generátor is ezt használja.

Erről az oldalról tölthetjük le a bezippelt állományt. Tegyük az MLCAD mappájába (pld. c:\ldraw\mlcad_v3.30) és bontsuk ki.

Telepítés után a letöltött állományt akár törölhetjük is, de érdemes inkább áthelyezni egy olyan mappába, ahol hasznos szoftvereink telepítőcsomagjait tartjuk.

Minden nagy LDraw alkatrész-frissítés után töltsük le és tegyük a kicsomagolt .ini állományt az MLCAD mappájába. Ha saját beállításokat is eszközöltünk, akkor érdemes elmenteni a korábbi változatot, és az új változatban ez alapján egyszerűbben tudjuk majd reprodukálni saját beállításainkat. Az állományban felsorolt minifig-alkatrészeken kívül egyéb beállítások is megadhatók az .ini állományban, így az alkatrészeket tartalmazó mappák és az LSynth generátor beállításai. Ha az ajánlásnak megfelelően külön mappába telepítettük a nem-hivatalos alkatrészeket, ebben az állományban megadhatjuk azt az útvonalat, ahol az MLCAD megtalálja őket. Ehhez nyissuk meg az állományt pld. a notepad alkalmazással és keressük meg az állomány vége felé található [SCAN_ORDER] szekciót.

Távolítsuk el a soreleji pontosvesszőt az nevükben Unofficial-t tartalmazó mappákra hivatkozó sorokból, majd mentsük a változtatásokat. Ezáltal az MLCAD-en belül úgy használhatóak a nem-hivatalos alkatrészek, hogy nem keverjük őket a hivatalos alkatrészek közé. Ha nem akarjuk telepíteni az alkatrészek hajlítására szolgáló LSynth segédprogramot, be is zárhatjuk az állományt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése