2010. február 21., vasárnap

Virtuális építés VII - LSynth telepítése

Az LSynth segédprogram segítségével mindenféle "hajlított" alkatrészt hozhatunk létre, többek között pneumatikus csöveket, elektromos kábeleket, gumigyűrűket.
Erről az oldalról tölthetjük le a telepítőcsomagot. A letöltött .exe állományt elindítva megkezdődik a telepítés. Az első képernyőn nyomjuk meg a Next gombot.

A második képernyőn el kell fogadnunk a feltételeket a telepítés folytatásához.

A harmadik képernyőn adhatjuk meg a telepítés célmappáját, nyugodtan hagyjuk az alapértelmezett értéken. (pld. c:\program files\lsynth)

A negyedik képernyőn adhatjuk meg, hogy a Start menüben hova kerüljön az LSynth ikonja. Mivel az LSynth-et csak az MLCAD alól fogjuk indítani, ennek a beállításnak nincs jelentősége. Nyugodtan hagyjuk az alapértelmezett értéken.

Az ötödik képernyőn eldönthetjük, hogy akarunk-e az LSynth ikont az asztalra. Mivel az LSynth-et csak az MLCAD alól fogjuk indítani, érdemes eltávolítani a pipát.

A hatodik képernyőn áttekinthetjük a beállításokat, mielőtt elindítjuk a telepítést.

Majd nyomon követhetjük a telepítést.

A másolás végén a telepítő rövid időre megnyit egy DOS ablakot azután a legutolsó képernyő a telepítés sikeres befejezését mutatja.

Telepítés után a leellenőzihetjük az LSynth mappánk meglétét.

Telepítés után a letöltött állományt akár törölhetjük is, de érdemes inkább áthelyezni egy olyan mappába, ahol hasznos szoftvereink telepítőcsomagjait tartjuk.

A segédprogramon felül a hajlítható alkatrészeket komponenseit továbbá a hajlításhoz használt irányító ál-alkatrészeket is telepítenünk kell. Az LSynth ugyanis úgy működik, hogy először lépésben MLCAD-en belül kiválasztjuk, hogy mit akarunk meghajlítani (pld. pneumatikus cső), kijelöljük az útvonalat az irányító ál-alkatrészekkel. Második lépésben elindítjuk az LSynth-et futtatva, ami "felfűzi" az alkatrész-darabkákat (szelvényeket) a kijelölt irány mentén. Az ehhez szükséges további segéd-állományokat ezen az oldalon találjuk meg, két .zip formátumban. Töltsük le őket. Az LSynth_mpd_x-x.zip állomány tartalma az lsynth.mpd állomány, ezt az LSynth mappa alatti bin mappa (pld. c:\program files\lsynth\bin) alá kell tenni.

Bontsuk ki, felülírva az ott található .mpd állomány korábbi verzióját.

A másik .zip állomány a constraints_x-x.zip, ennek tartalmát az LDraw alatti Unofficcial mappa alá kell tennünk, egy LSynth mappába - ezt előtte hozzuk létre. (Pld. c:\ldraw\unofficial\lsynth) Bontsuk ki a .zip állományt.

A művelet végén láthatjuk a hajlítás-irányító ál-alkatrészekket.

Telepítés után a két letöltött .zip állományt akár törölhetjük is, de érdemes inkább áthelyezni őket egy olyan mappába, ahol hasznos szoftvereink telepítőcsomagjait tartjuk.

Ismét nyissuk meg az MLCAD.ini állományt (pld. c:\ldraw\mlcad_v3.30mlcad.ini) és keressük meg az [LSYNTH] szekció alatti %PATH beállítást.

Az egyenjőségjel utáni két idézőjel közé, a Define absolute path to LSynth helyére írjuk be az LSynth bin mappájának fellelhetőségét. (pld. c:\program files\lsynth)

Végül mentsük el az mlcad.ini állományt. Célszerű az MLCAD-en belül megadni, hogy az LSynth hajlítás-irányító alkatrészek elkülönülve jelenjenek meg az alkatrészeket hierarchikusan listázó Parts Tree-ben. Nyissuk meg az MLCAD programot majd válasszuk a Settings, Parts Tree, Tree Configuration... opciót.

Adjuk hozzá az új címkét a listához. A Name legyen LSynth, a Search string pedig legyen LSynth, végül nyomjuk meg az OK gombot.

Láthatjuk, hogy a Parts View alatt megjelentek az LSynth által használt segéd-alkatrészek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése